Ilercavònia
Advertisement

Via verda és el nom que reben antics traçats ferroviaris en desús adaptats per ser utilitzats com a itineraris ciclistes, per fer a peu, o en general, per ser usats per vehicles no motoritzats.

A les Terres de l'Ebre la via verda que transcorre per l'antiga línia de la Val de Zafán travessa els municipis de Tortosa, Roquetes, Aldover, Xerta, Benifallet, el Pinell de Brai, Prat de Comte, Bot, Horta de Sant Joan, Lledó d'Algars, Cretes, Vall-de-roures, la Torre del Comte, la Vall de Tormo i Valljunquera.

Aprofitant els carrils bicis existents i les infraestructures ferroviàries en desús està prevista l'ampliació de la via verda de la Terra Alta i del Baix Ebre connectant-les amb Sant Carles de la Ràpita. Aquest tram és de 28 quilòmetres (Tortosa-Vinallop-Amposta-Sant Carles de la Ràpita). El desembre de 2021 se donava a conèixer que l'ampliació de la via verda del Val de Zafán rebria 5 milions d'euros del Fons de Recuperació Europeu, coneguts com a Next Generation.

Per altra banda el maig de 2017 l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries estatal (Adif) arrendava al Consell Comarcal del Baix Ebre un tram de 7,1 quilòmetres de l'antic traçat del Carrilet per prolongar la via verda fins a la desembocadura de l'Ebre amb un futur projecte definitiu. Durant l'any 2020 se van portar a terme el gruix de les obres al llarg d'un trajecte semblant a l'original.[1]

Vegeu també[]

Notes i referències[]

  1. Malauradament al llarg dels anys l'antic traçat del Carrilet s'ha vist envaït per propietats particulars.

Enllaços externs[]

Advertisement