Ilercavònia
Advertisement

El teix d'Engrilló (també grafiat teix d'en Grilló) és un teix (Taxus baccata) situat al terme municipal de Prat de Comte.

  • Número d’identificació: 37.117.01.
  • Quadrícula UTM: BF 78 35.

És un arbre poc conegut malgrat les seues magnituds i antiguitat, superior als 1000 anys. De 13 metres d'alçada, acull, en el forat d'una branca trencada, l'amagatall d'una geneta.

Se troba a l'indret d'Engrilló, dintre de la forest número 9 del catàleg d'utilitat pública El Port, propietat de l'Ajuntament de Prat de Comte. L'any 2000 va ser declarat arbre monumental.[1]

L'arbre està a mig camí de la pista forestal que, de la bassa rodona de la Refoia, puja a la caseta d'incendis i vèrtex d'Engrilló, a uns 700 metres de la bassa. Té uns 4,6 metres de volt de canó i 9,5 d'alçada. A partir de 2,5 m presenta moltes branques, vigoroses, malgrat que la cara nord del canó està amb fortes pudricions.

Al petit cingle, davant mateix del teix, hi ha una cova de difícil entrada i que se suposa poc explorada. Per sobre del cingle hi ha un altra entrada, que possiblement comunica per dins amb la primera.

Vegeu també[]

Notes i referències[]

  1. Ordre de 6 de juliol de 2000, de declaració d'arbres monumentals i d'actualització de l'inventari dels arbres i les arbredes declarats d'interès comarcal i local (DOGC núm. 3.189 de 24/07/2000).

Enllaços externs[]

Advertisement