Ilercavònia
Advertisement

Logotip de Soldebre.

Soldebre és una societat cooperativa situada a Tortosa.

Creada el 1995 a partir de la fusió de les antigues cooperatives de Santiago (Remolins, Tortosa), de Roquetes i de Jesús, el 1999 absorbia les cooperatives de Sant Josep Artesà de Tivenys i Sant Jordi d'Aldover.

Disposa de secció d'oli d'oliva,[1] de cítrics (mandarines i taronges),[2] de fruits secs (ametlles) i garrofes.[3]

Entre altres serveis la cooperativa disposa d'una important agrobotiga i de secció de crèdit. També impulsa el Centre d'Interpretació de l'Oli del Baix Ebre (OLEUM) i disposa de la planta solar en coberta més gran de les Terres de l'Ebre.[4]

L'any 2013 la cooperativa va arribar a un acord comercial amb el grup cooperatiu lleidatà Actel, per tal de comercialitzar els cítrics del Baix Ebre. Des de novembre de 2017 els consumidors tenen la possibilitat d'adquirir online mandarines i taronges acabades de collir, de finals de setembre i fins al mes de maig.

Vegeu també[]

Notes i referències[]

  1. Amb l'almàssera més gran de Catalunya –de 5 línies d'elaboració i una capacitat de molturació diària de 420 tones d'olives– comercialitza les marques Cast i Aureum en oli d'oliva de la DOP Oli del Baix Ebre-Montsià.
  2. Marques: Soldebre, Cast i MARTINS.
  3. La cooperativa Soldebre és l'entitat receptora més gran de garrofes de Catalunya. Comercialitza entre 1,5 a 2,5 milions de quilos cada campanya.
  4. La instal·lació solar fotovoltaica és de 300 kW amb una producció anual estimada superior als 400.000 kWh.

Enllaços externs[]

Advertisement