Ilercavònia
Advertisement
Localització de les comarques centrals dels Països Catalans

Ilercavònia és l'enciclopèdia oberta de les comarques centrals dels Països Catalans, el primer espai wiki sobre la gent i el territori del tram final del riu Ebre, entorn del Massís del Port.

El portal, fundat l'any 2006, està en permanent construcció i el seu desenvolupament i millora depenen de tot aquell qui en fa ús. Entre tots els participants introduirem la informació que coneguem sobre estes comarques i els seus voltants, i discutirem temes com l'ordenació territorial. Moguts per la passió comuna de tot allò que tingui a veure amb les Terres de l'Ebre, el Matarranya, el Maestrat i els Ports, aportarem el nostre granet d'arena per tal d'aconseguir el renaixement d'estes terres en tots els sentits.

Escriurem en català i, partint de la concepció polimòrfica de la llengua, primordialment en el seu estàndard ebrenc: el tortosí. Vinga, animeu-vos i ja podeu començar: inicieu o editeu els articles o les seues respectives pàgines de discussió. I en tot cas, sigueu BENVINGUTS.

Blasó de Dertosa Blasó de Catalunya

« Els ebrencs no coneixem la nostra història col·lectiva. Si la tinguéssem present, sabríem que el període actual d'incertesa és producte d'una divisió administrativa que s'ha fet, al llarg de l'època contemporània, en contra dels nostres interessos amb l'objectiu de defensar polítiques foranes. Per això, la manca d'una organització política lligada a la terra ha fet possible la nostra davallada econòmica i social que, des del segle XIX fins a l'actualitat, no ha fet més que accelerar-se. »

Josep Sánchez i Cervelló, "Unitat territorial i fragmentació administrativa a les Terres de l'Ebre"


Alguns articles

Emblema de la Taula del Sénia


Ordenació territorial oficial

Diòcesis de la Ilercavònia

Altres ordenacions històriques


Dades

Conca del Matarranya

Llengua

Eleccions


Serveis

Educació

Xarxa de CRA als Ports-MaestratVegeu també: Política i normes


Advertisement