Ilercavònia
Advertisement

El Museu Nacional de El Prado és un dels millors museus d'art del món, especialment la seua pinacoteca, ja que té una gran col·lecció de pintura espanyola, italiana i flamenca. Poseïx també un important fons d'escultura. Està situat a Madrid i és propietat del Ministeri d'Educació i Cultura d'Espanya.

Els únics artistes de les Terres de l'Ebre representats a les seues col·leccions són els pintors Antoni Casanova i Estorach i Francesc Gimeno i Arasa, així com els escultors Agustí Querol i Subirats i Josep Alcoverro i Amorós (les obres del qual es troben però cedides a altres institucions). A banda hi ha representat Pere Lembrí i Urbà Fos i Amargós. Durant alguns anys també va custodiar algunes taules del retaule de Sant Llorenç i de Sant Pere de Verona de Catí que van ser retornades.

Des del setembre de 2012 el Museu de Tortosa acull en qualitat de dipòsit la pintura Puente de Tortosa de Mariano Ramon Sánchez (València, 1740–1822). És una vista del pont de barques del segle XVIII que anteriorment havia estat exposada al Museo de San Telmo de Sant Sebastià.

Enllaços externs[]

Advertisement