Ilercavònia
Advertisement

L'Institut Julio Antonio és un centre educatiu de secundària de la Ribera d'Ebre. L’any 1970 va adoptar el nom del famós l’escultor de Móra d'Ebre.

S'hi pot cursar ESO; Batxillerat (Modalitat de Ciències i tecnologia i Modalitat d'Humanitats i Ciències Socials) i cicles formatius de grau mitjà i de grau superior.

Història[]

Durant la República l'Institut Elemental de Segon Ensenyament va ser l'únic precedent d'ensenyament secundari a Móra d'Ebre. En acabar la guerra però no va reprendre les classes.

La història de l’actual institut se remunta al curs 1966-1967 quan les classes del Instituto Técnico de Enseñanza Media (ITEM) s'inicien amb un únic curs, integrat per 41 nois.

La Formació Professional, començà a impartir-se el curs 1971-72, els dos primers cursos com una extensió de l'Institut Politècnic Comte de Rius de Tarragona i posteriorment com una extensió de l'Institut Politècnic d'FP de Tortosa. L'augment de matrícula i d'oferta educativa en l'FP van obligar a ampliar l'edifici a final dels anys 70.

El batxillerat unificat polivalent (BUP) s'inicià el curs 1975-76 i va finalitzar el 1997-98 en implantar-se el nou Batxillerat de dos cursos.

A final del curs 1988-89 s'extingeixen els dos instituts (batxillerat i FP) que havien ocupat la mateixa casa durant 20 anys funcionant d'una forma separada i independent per a, després de fusionar-se, sorgir-ne un de nou: l'Institut d'Ensenyament Secundari.

Vegeu també[]

Enllaços externs[]

Advertisement