Ilercavònia
Advertisement

Fotografia històrica de dos unitats de la HIFE del 1962

La Hispano de Fuente En-Segures (HIFE SA) és una empresa dedicada al transport de viatgers amb autobusos (servei urbà de Tortosa-Roquetes, entre altres) i autocars, amb seu a la ciutat de Tortosa.

L'empresa va ser fundada l'any 1913 i té el seu origen a Benassal. L'any 1925 ja realitza la línia Tortosa-Vall-de-roures-Gandesa[1] i Tortosa-Vinaròs. En l'actualitat, a més de serveis discrecionals, ofereix línies regulars que cobreixen l'àmbit de les Terres de l'Ebre, el Baix Maestrat i Alcanyís, així com línies regulars de llarg recorregut penínsular (València, Madrid, Santander, Sant Sebastià, Burgos, Saragossa, etc). A finals de l'any 2009 HIFE va adquirir el 100% de la titularitat de les línies regulars i serveis de transport de Automóviles Bajo Aragón, SA (ABASA); l'any 2011 adquireix autocars Segarra SL (fund. 1902) i l'any 2013 s'internacionalitzava al constituir-se a Malabo (República de Guinea Equatorial) Hife-GE SL, dedicada al transport regular, els serveis discrecionales i el transport escolar.

El grup empresarial,[2] a banda del sector del transport, ofereix serveis d'agència de viatges i serveis de restauració i posseeix tres estacions de servei al Baix Ebre (barri de Ferreries i Eixample de Tortosa).

El logotip de l'empresa és una oreneta (colors blanc i negre sobre fons roig).

Altres empreses[]

Notes i referències[]

  1. Vegeu l'anunci publicat a Correo de Tortosa de 12 de juliol de 1923 on consta que la venda de bitllets se realitza a l'Hotel Nos de Tortosa. Anteriorment però l'empresa ja era focus d'atenció per part de la premsa tortosina (Correo de Tortosa de 20/11/1922, de 12/05/1923 i de 15/05/1923).
  2. Des del 1971 amb seu central a Tortosa.

Enllaços externs[]

Advertisement