Ilercavònia
Advertisement

El GR 99, conegut com el Camí Natural de l'Ebre, és un sender de gran recorregut que surt de Fontibre i arriba fins a Riumar (Deltebre). El recorregut, des del naixement a la desembocadura, transcorre força paral·lel al riu i avança al llarg de set comunitats autònomes. Té més de 1200 km i està dividit en 42 etapes.

Com a sender de gran recorregut està balisat amb senyals roigs i blancs. Paral·lelament, disposa de la senyalització pròpia de la xarxa de camins naturals, amb pals i panells que permeten seguir l'itinerari i aporten informació del camí.

Al llarg del seu recorregut, l'Ebre travessa paisatges i entorns naturals molt diferents en funció dels tres trams fluvials: l'Alt Ebre, l'Ebre Mig i el Baix Ebre.

L'Alt Ebre, de Fontibre a Haro, és l'Ebre de les muntanyes i els congostos. Hi ha nuclis molt singulars i poc habitats. Destaquen les pastures i els conreus. Dominen els boscos de pins, roures i faigs.

L'Ebre Mig, entre Haro i Sástago, és l'Ebre dels meandres i dels boscos de ribera. És el tram amb més poc desnivell. Entre hortes i terres de cultiu, sobresurten les arbredes de pollancres.

El Baix Ebre, de Sástago fins a Riumar, és l'Ebre de les illes, del delta i de la desembocadura. Hi ha paratges de gran interés natural i cultural. Passa per camins de sirga des d'on antigament els homes arrossegaven les barques.

Des de Casp i Mequinensa, a l'Aragó, el GR entra a Catalunya.

Recorregut català[]

Vegeu també[]

Enllaços externs[]

Advertisement