Ilercavònia
Advertisement

L'església parroquial de l'Assumpció de la Mare de Déu de Vistabella del Maestrat és un temple religiós situat a la plaça de l'Església del poble declarat BIC el 28 de setembre de 2007.

Es tracta d'un dels millors temples d'un llarg episodi arquitectònic que es desenvolupa en l'arquitectura valenciana des de finals del segle XVI fins a mitjans del segle XVII, del qual són bon exemple les esglésies parroquials de Vilafranca, Traiguera, la Jana, Xert, Canet lo Roig, entre altres. En totes, el llenguatge i l'ordre renaixentista es combina amb solucions constructives de tradició gòtica, com la volta de creueria.

Arquitectura[]

L'església és de tres naus, amb presbiteri, quedant la seva planta inscrita en un rectangle. Té una nau central i dos de laterals, de cinc trams, i l'últim de la central es tanca formant absis poligonal, darrere un deambulatori cobert amb volta de canó. Es cobreix amb voltes de creueria. Té la torre situada als peus, i dues capelles i sagristies en la capçalera. La portada principal es disposa a manera de façana retaule de tres pisos i s'alberga sota un nínxol que es tanca per un arc apuntat. La situada als peus i sota la torre queda protegida així mateix per un nínxol que es tanca per un arc de mig punt.

La torre campanar s'aixeca sobre l'angle sud-oest del cos principal i és de planta rectangular.

Enllaços externs[]

Advertisement