Ilercavònia
Advertisement

El 10 de novembre de 2019 hi va haver eleccions avançades al Congrés i al Senat espanyols. Van ser les segones eleccions generales celebrades l'any 2019 i les quartes en menys de quatre anys.

Els comicis van registrar una important participació, de més del 69%. El PSOE va guanyar les eleccions amb més de 6,75 milions de vots (120 diputats) seguit pel PP amb poc més de 5 milions (89 diputats). A Catalunya ERC obté de nou la victòria, amb uns 870 mil votants i aconseguint 13 diputats (2 dels quals per la província de Tarragona). La CUP entra amb dos diputats al Congrés i Junts obté un total de 8 seients.

Ciutadans (Cs) pateix un fort retrocés, al perdre 47 diputats i un ampli espectre territorial, alhora que el partit d'ultradreta Vox dispara els seus resultats a nivell estatal amb 52 escons i més de 3,6 milions de vots (uns 243 mil a Catalunya, dels quals poc més 31 mil són de la circ. tarragonina[1] on a diferència de Barcelona no obtenen representació).

La formació ¡Teruel existe! entra també al Congrés amb un escó que ocuparà Tomás José Guitarte (Cutanda, 1961).

Representants al Congrés[]

Representants al Senat[]

Senadors autonòmics: Manel de la Vega Carrera (PSC).

Vegeu també[]

Notes i referències[]

  1. A la província de Tarragona ERC obté 2 diputats, el PSC 2 diputats, JxCat 1 diputat, En Comú Podem 1 diputat. Els segueixen VOX, el PP, Ciutadans i la CUP sense representació, entre altres.
Advertisement