Ilercavònia
Advertisement

Elías Campo Güerri (Boltanya, província d'Osca, 1955) és un doctor en Medicina i Cirurgia, patòleg i investigador especialista en neoplàsies limfoides.

Fill de Elías Campo i Jesusa Güerri Lavilla (†2013). Tot i que els seus pares vivien a Tortosa va néixer a Boltanya, localitat on estiuejava i que el 2016 l'ha reconegut com a fill predilecte.

Estudia al Col·legi de la Consolació i posteriorment al Col·legi de Sant Josep (1964/65-1971/72) on cursa el Batxillerat.

Se va llicenciar en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona l'any 1979. El 1984 va obtenir la plaça de metge especialista en anatomia patològica a l'Hospital Universitari de Bellvitge. Va aconseguir el doctorat en medicina i cirurgia el 1985.

És Cap de Secció del Departament d'Anatomia Patològica de l'Hospital Clínic i Provincial de Barcelona i director clínic del Centre de Diagnòstic Biomèdic (CDB) del mateix hospital. Així mateix és responsable de l'equip de recerca "Oncomorfologia funcional humana i experimental" i director de l'IDIBAPS (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) des de l'abril del 2017. És membre del Comitè de Govern del Consorci Internacional del Genoma del Càncer i forma part de l’equip editor de l'OMS per la Classificació de les Neoplàsies Hematològiques.

L'octubre de 2018 va ser escollit nou membre de la National Academy of Medicine (NAM) dels Estats Units,[1] un gran fòrum de debat que reuneix els científics més brillants i que orienta els grans temes de la ciència mèdica.

Notes i referències[]

  1. Anteriorment van ser escollits com a membres el català Josep Dalmau, també de l'Institut de Recerca del Clínic, i María José Alonso, de la Universitat de Santiago de Compostel·la.

Enllaços externs[]

Advertisement