Ilercavònia
Advertisement

El Castell de Polpís és un recinte fortificat que es troba al cim d'un puig en la serra d'Irta, a 2 quilòmetres de Santa Magdalena de Polpís.

De planta quadrangular -amb un perímetre irregular- i un únic recinte ocupa més de 2.000 m². En l'actualitat encara es poden identificar la torre de l'Homenatge, la porta d'accés, torres quadrades i murs del perímetre, i l'aljub. Els murs de l'entrada són musulmans, mentre la resta d'estructures conservades són templàries.

Història[]

El castell de Polpís, recinte originalment musulmà (XI-XII), fou pres per Alfons II i atorgat en 1190 a l'Orde del Temple, la qual el va perdre de seguida a mans dels musulmans. Fou definitivament conquerit en 1233 per Jaume I, al mateix temps que Peníscola. En 1244 quedà en possessió de l'Orde de Calatrava, i i l'any 1277 passa als templaris fins la seua dissolució, en que queda en mans de l'Orde de Montesa.

El castell fou reconstruït i ampliat durant el període inicial de la possessió cristiana, per garantir les terres conquerides, i mantingut, amb més o menys cura fins el segle XVI, davant el perill dels pirates barbarescos. Després, sense cap utilitat militar, fou abandonat.

Actualment és propietat de la Diputació de Castelló.

Vegeu també[]

Enllaços externs[]

Advertisement