Advertisement

We're Getting Mutants in the MCU - The Loop

01:36
Www.viajar24h.com-15.jpg
La casa Salvador Brunet, seu de la Cambra de Comerç de Tortosa.

La casa Brunet[1] és una obra neobarroca de principis del segle XX. Formada per una planta baixa i un primer pis i situada en el xamfrà del carrer Cervantes amb el carrer Teodor González (antigament carrer Unió) en ple Eixample de Tortosa. És una de les millors obres de Josep Maria Vaquer Urquizú.[2]

La planta baixa fou des del desembre de 1927 la seu del Banc Comercial de Barcelona. Més modernament allotjava l'antiga "Acadèmia Cots i Institut Cinca Piqué", centre especialitzat en ensenyaments professionals administratius i empresarials. L'any 2000 l'edifici fou adquirit íntegrament per la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa que la convertí en la seva seu des de l'any 2002.

L'edifici forma part del Catàleg d'edificis de Caràcter Històric del municipi. Al seu costat i davant del Cinema Fèmina hi ha la casa Franquet[3] però també té molt a prop la casa Facund Segarra (o casa Matheu), l’edifici del Banc d'Espanya i Vil·la Mercè (casa de les torretes), la casa Pallarès, la casa Margenat de l'antiga Fàbrica de Pons o la casa Albacar.

Notes i referències

  1. Salvador Brunet Sala († Barcelona, 02/12/1960), fill de Joan Brunet i de Rosa Sala Tintoré († 1904).
  2. Cal aclarir que les darreres investigacions lliguen l'obra del mestre d'obres Josep Mª Vaquer amb la inestimable intervenció de Francesc Escudé i Bosch (Roquetes, 1867-1919).
  3. És la casa del fuster Fernando Franquet (actualment electrodomèstics Dolors).
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.