Ilercavònia
Advertisement

La casa Ramon Montagut és un edifici singular de Móra d'Ebre datat al segle XVIII-XIX.

És una casa cantonera de planta baixa, primer pis i golfes que conserva a la façana un escut en pedra de la família de Montagut. A la part posterior hi té un gran jardí.

L'immoble té una superfície d’uns 925 m2 i una façana principal d’uns 21 metres de llarg.

Té coberta de teula àrab, un terrat a l'extrem de llevant i un llanternó vuitavat que sobresurt de la teulada i que presenta obertures rectangulars que il·luminen l'interior de l'edifici.

El portal d'accés és d'arc de mig punt adovellat amb els brancals bastits amb carreus. Els baixos on hi havia hagut un molí s’han alterat per a donar accés a establiments comercials. L’entresòl ha desaparegut. La caixa de l’escala és quadrada i la cúpula que la corona li dona llum. Al pis hi ha cinc balcons exempts amb les llosanes motllurades i els finestrals de sortida rectangulars, amb l'emmarcament en relleu emblanquinat. A les golfes hi ha petites finestres rectangulars amb el mateix tipus d'emmarcament, exceptuant l’arqueria de mig punt de la cantonada. Al centre de la façana, al primer pis, l’escut de pedra. La construcció està arrebossada i pintada.

Vegeu també[]

Enllaços externs[]

Advertisement